Pestil & Köme Avantajlı Set 1

Ürün Kodu : STPM_009
% 6
Yorum Yap+
489,90 TL
459,90 TL

-

+

%100 Doğal
Sertifikalı Ürün
Taze ve Yöresinden
Coğrafi İşaretli
%100 Doğal
Taze ve Yöresinden

İçindekiler
Dut Pestili, Cevizli Köme Tek Çekim, Cevizli Pestil

Net Miktar 
700 g

Menşei
Türkiye

Yöresi
Karadeniz Bölgesi 

Saklama Koşulları
Serin ve Kuru ortamda muhafaza ediniz.

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Pestil & Köme Avantajlı Set 1 

    -Gümüşhane Cevizli Pestil

    Canik dağlarının kuzey rüzgarlarından koruduğu bir coğrafya düşünün. Gümüşhane’nin Kelkit ve Harşit çayları ile sulanan yabani dutlar gelsin aklınıza. Lezzetini araç girmeyen vadilerde yetişen yabani dutlardan, bölgede yetişen ceviz ağaçlarından ve yerel üreticilerden sağlanan süt ve baldan alan Gümüşhane Cevizli Pestili çok özel bir ürün.

    Binlerce yıllık beslenme kültürümüzün vazgeçilmezlerinden pestil yılların getirdiği bilgelikle, geleneksel yöntemler takip edilerek üretiliyor. Dut şırasına, un ve süt karışımı eklenerek bakır kazanlarda kaynatılıyor. Ilımaya bırakıldıktan sonra içine balın eklenmesiyle “herle” adı verilen karışım elde ediliyor. Altın renkli, mis kokulu bu karışım ceviz parçaları eklendikten sonra bezlere serilerek güneşte kurutuluyor.

    -Dut Pestili 250 g Artvin
    Artvin’de, biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olan Çoruh Vadisi’nde yetişen dutlar, bölgenin yapısı ve ikliminden ötürü farklı bir tada sahip oluyor.Toplanan dutlar, kazanlarda kaynatıldıktan sonra eziliyor ve suyu kürünlerde posasından ayrıştırılıyor. Elde edilen dut suyu kaynatılırken içine, yan tarafta buğday unu, bal ve sütün karıştırılmasıyla hazırlanan karışım yavaş yavaş dökülüyor ve yeterince koyulaşana dek küreklerle karıştırılıyor. Elde edilen helme, tülbent bezlere incecik bir tabaka halinde dökülerek havadar bir yerde, güneşin altında kuruyuncaya kadar bekletiliyor. 

    -Cevizli Köme Tek Çekim 200 g  Artvin
    Artvin’in Çoruh Vadisi'nde yetişen dut ağaçlarının meyvesi, geleneksel yöntemler kullanılarak köme haline getirilir. Vadide yetişen yabani dutlar kazanlarda kaynatılıp şırası çıkarılır, elde edilen şıraya un, süt ve bal eklenerek kaynatılır. Yöre halkının herle adını verdikleri karışım elde edilir. Pişme süresi sona eren karışıma, vadide yetişen cevizler ayıklanıp ipe dizildikten sonra 1 kez batırılıp çıkarılır ve kurutulur. Ürüne ismini veren bu işlemden sonra herle kısmı ince bir tabaka halinde kalır ve ceviz oranı en az %60 olarak satışa sunulur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.